Położenie: Hotel położony w Meksyku w stanie Quintana Roo, na wybrzeżu Morza Karaibskiego. Hotel oddalony 46 km od lotniska. W centrum miasta Playa del Carmen przy piaszczystej plaży obok hotelu (leżaki i parasole bezpłatne).
Hotel: Pięciogwiazdkowy hotel otwarty w 2011r., należący do światowej sieci hoteli Melia. Hotel położony jest w kompleksie hotelowym z Paradisus La Perla. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, przestronne lobby, Wi-Fi (bezpłatne), room service (24h), 2 baseny, 11 restauracji, 6 barów, wypożyczalnia samochodów, salon piękności, centrum SPA, siłownia, pole golfowe, kort tenisowy. W hotelu znajduje się 14 sal konferencyjnych mogących pomieścić do 1500 uczestników.
Kategoria lokalna: 5 gwiazdek.
Pokoje: W hotelu znajduje się łącznie 501 elegancko i stylowo urządzonych apartamentów. Luxury Junior Suite (53 m2 z widokiem na ogród lub ocean, balkon lub taras, możliwość dokupienia Family Concierge Experiance), One Bedroom Suite (60 m2 z widokiem na ogród lub ocean, balkon lub taras, sypialnia, salon, mały aneks kuchenny, jacuzzi, możliwość dokupienia Family Concierge Experience). Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic, prysznic i suszarka), TV sat, telefon, sejf, mini bar, budzik, radio, żelazko i deskę do prasowania, zestaw do kawy, marmurowe podłogi.
Wyżywienie: Hotel oferuje opcję wyżywienia All Inclusive 24h (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i podwieczorki). Naos - restauracja główna serwujące obiady i kolacje, kuchnia międzynarodowa (bufet); Fuego - restauracja a la carte serwująca specjały kuchni południowo-amerykańskiej; Vento - restauracja a la carte serwująca specjały kuchni śródziemnomorskiej; The Grill - restauracja a la carte serwująca mięsa, ryby i owoce morza grillowane; Mole - restauracja a la carte serwująca specjały kuchni meksykańskiej; Bana - restauracja a la carte serwująca specjały kuchni azjatyckiej i Sushi; The Market - restauracja a la carte serwująca specjały kuchni włoskiej; La Perla - restauracja a la carte serwująca owoce morza; Passion - restauracja a la carte serwująca dania kucharza Matrin’a Barasetegul (tylko dla dorosłych); Hadar - restauracja a la carte serwująca lunch i kolacje, kuchni między narodowej (tylko dla dorosłych); Sunrise Grill - bar z przekąskami i napojami; Gabi Club - przekąski i bar w rytm muzyki klubowej. North Avenue Bar - bar na świeżym powietrzu z muzyką na żywo; South Avenue Bar - bar na świeżym powietrzu z muzyką na żywo; Red Lounge - tropikalne koktajle i muzyka na żywo; Toji - bar z azjatyckimi koktajlami; Blue Agave – bar serwuje tequile i koktajle w meksykańskim stylu; M Bar Martini & Wine - bar serwujący wina i Martini; Gabi Club Bar - bar w dyskotece.
Sport i fitness: W hotelu znajduje się centrum SPA YHI (za opłatą): 14 pokoi masaży, hydromasaż, aromaterapia, brodzik, sauna, łaźnia parowa, salon piękności i siłownia. Zajęcia sportowe: siatkówka, pilates, spinning, medytacje, kort tenisowy, aqua aerobik, siatkówka wodna, kursy tańca, golf (płatny), nurkowanie (płatne) i nurkowanie powierzchniowe (płatne). Zajęcia sportowe dzienne, muzyka na żywo wieczorami, kursy tańca, degustacje tequili i wina, dyskoteka. Dla dzieci: Hotel typowo rodzinny, specjalnie zaprojektowany dla dzieci i nastolatków. Zajęcia z nauki pływania, nurkowania (płatne), malowania, tworzenia pamiętników z wakacji, modelowania balonów, robienia masek. Zajęcia sportowe, zawody, imprezy tematyczne, wieczorne zajęcia - mini disco, salon gier (Play Station, Nintendo Wii, Xbox 360-na życzenie). Brodzik i plac zabaw, w restauracji specjalne menu krzesełka dla dzieci. Oferta specjalna dla najmłodszych Gości hotelowych, to SPA YHI: zabiegi na twarz, manicure, pedicure, plecenie warkoczyków, modelowanie i obcinanie włosów.
UWAGA:
Cena zawiera: przelot, zakwaterowanie, transfer: lotnisko- hotel- lotnisko, wyżywienie wg opisu, opiekę rezydenta, ubezpieczenie KL/NW.
Cena nie zawiera: ewentualnych dopłat paliwowych.