Położenie: na wysepce CAYO SANTA MARIA, ok. 8 km od Pueblo La Estrella i ok. 10 km od Pueblo Las Dunas – wiosek turystycznych z bazą rozrywkową i rekreacyjną, sklepami i restauracjami, ok. 14 km od delfinarium, ok. 400 km od Hawany; ok. 110 km od lotniska w Santa Clara; przystanek autobusowy przy hotelu (kursy do/z dyskotek, ok. 2 CUC w jedną stronę). Plaża: Playa Perla Blanca, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście drewnianą kładką ze względu na ochronę wydm, bezpłatne parasole i leżaki, bar objęty all inclusive.
Hotel: pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2014 r., 1020 pokoi, 19 budynków w formie karaibskiej wioski, 2 piętra, przestronne, eleganckie lobby, restauracja główna: Frangipani – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, Tabaco na plaży – kuchnia międzynarodowa, 4 restauracje à la carte: Ole – kuchnia hiszpańska, Oh la la – kuchnia francuska, Dolce Vita – kuchnia włoska, El Marinero – owoce morza, podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie, pełne obuwie, koszula z rękawami), 7 barów: Hola w lobby, Azul przy basenie, Cienfuegos na plaży, Snack&Grill Bar, Locura bar, The Corner – kawa i herbata, Que bola – bar sportowy; sklepy, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby (ok. 1 CUC/godz.), lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; hotel przyjmuje gości powyżej 18. roku życia. Kategoria lokalna 5 gwiazdek.
Pokoje: deluxe: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic typu walk-in z deszczownicą; suszarka, kosmetyki), osobne wc, telewizja satelitarna, telewizor LCD, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany: napoje bezalkoholowe, piwo), żelazko, deska do prasowania; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na basen i na morze za dopłatą; suite: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 80 m², sypialnia i oddzielony drzwiami salon, wyposażenie jak w pokoju deluxe; balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokój suite za dopłatą.
Wyżywienie: śniadanie (7.30-10.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Frangipani, obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracji Frangipani i Tabaco na plaży; przekąski (24h) w Snack&Grill barze, napoje bezalkoholowe, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe (24h), 3 razy na pobyt kolacja w wybranej restauracji à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji); wymagane noszenie opasek all inclusive.
Sport i Fitness: 2 baseny, słodka woda, każdy ok. 2000 m², gł. 1,1 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe, siłownia, siatkówka, animacje dla dorosłych; niemotorowe sporty wodne: kajaki, snurkowanie, katamarany, windsurfing; za opłatą: nurkowanie, motorowe sporty wodne (oferta zewnętrzna); KONCEPT PRIVILEGE (ok. 20 CUC/os./dzień): wstęp do Privilege Lounge bar na wyłączność, osobny sektor na plaży i przy basenach z obsługą do leżaka, osobna strefa w restauracji głównej, wczesne i ekspresowe zakwaterowanie oraz przedłużenie ostatniej doby hotelowej (uzależnione od dostępności), butelka rumu na powitanie w pokoju, usługa konsjerża, raz na pobyt 30-minutowy masaż, śniadania à la carte w restauracji Tabaco na plaży, raz na pobyt wysublimowana kolacja z homarem i muzyką na żywo, drinki i koktajle premium we wszystkich barach.
UWAGA:
Cena zawiera: przelot, transfer: lotnisko- hotel- lotnisko, zakwaterowanie, wyżywienie według opisu, opiekę rezydenta, ubezpieczenie KL/NW, opłaty lotniskowe.
Cena nie zawiera: ewentualnych dopłat paliwowych.